Marți, 7 iulie, conform raportării Instituției Prefectului Giurgiu, numărul cazurilor confirmate la nivelul județului este de 278, în timp ce numărul celor vindecate și externate este de 216, ceea ce înseamnă că, la nivel de județ, numărul cazurilor active este de 62. Totodată, numărul persoanelor aflate în carantină instituționalizată sau în autoizolare la domiciliu a rămas neschimbat: 0!

Până în prezent, au fost testate 3.604 de persoane, dintre care 51 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 06 iulie a.c., 147 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 23 de polițiști locali au desfășurat 47 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 23 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 17 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • sancțiuni aplicate: 2 avertismente scrise;
  • infracțiuni constatate mixte: 1 infracțiune de furt.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 1 misiune de transport la/de la unități spitalicești.