Dorel-Gheorghe Acatrinei, fost șofer și actual deținător de firmă de transport de mărfuri ( deputat în legislatura 2020-2024) este astăzi preşedintele filialei AUR Suceava,  și deputat în Parlamentul României.

Deputatul de la AUR scrie că ultima școală pe care a absolvit-o este Liceul cu program sportiv CSS Suceava, iar din 2001 până în 2010 și-a câștigat existența ca șofer.  Conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Acatrinei a fost șofer pe mașini de mare tonaj și șofer de autocar în Suceava.

Din 2010, deputatul și-a deschis o firmă de transport de mărfuri, Helios Car SRL. Pe pagina de Facebook a firmei, scrie că „Helios Car îsi incepe activitatea sub aceasta denumire în anul 2010. Atunci, fondatorul companiei, având experiența cumulată în mai mulți  ani de munca în domeniul transportului international, s-a decis sa înceapă cel mai ambitios proiect de până atunci.

În acest fel a luat naștere Helios Car SRL, o firma de prestigiu în domeniul transportului international, crescând de la an la an si investind puternic în tehnologie, logistică și personal” mai  precizează parlamentarul.

Acatrinei scrie în declaraţia sa de avere că are două case și două terenuri intravilane de 2.000 de metri pătrați în comuna Sf. Ilie, din județul Suceava, cumpărate în 2008, împreună cu soția lui, iar în conturi declară că sunt 48.000 de lei. Nu specifică însă din ce an sunt deschise conturile la bancă. În ultimul an, Dorel Acatrinei a încasat 21.672 de lei ca administrator (probabil al firmei pe care a înființat-o, dar nu precizează acest lucru în declarația de avere), adică 1.806 lei/lună.

Soția lui câștigă 17.964 de lei ca asistent manager (din nou, nu știm dacă la firma Helios Car), adică 1.497 de lei/lună. În total, pe lună, cei doi soți câștigă puțin peste 3.000 de lei.

În declarația de interese, Dorel Acatrinei menționează că este asociat unic și administrator la firma Helios CAR SRL și este președintele AUR Suceava.

Iată un exemplu elocvent de de om potrivit pentru Parlamentul României, locul în care se decid lucrurile cele mai  importante pentru viitorul țării.

(Jurnal)