Conform Capital,  un fost consilier local din localitatea Săbăreni, județul Giurgiu, a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), în  cadrul unui grup format din nouă persoane.

Este vorba despre Marin Marin, fost consilier local în cadrul Consiliului Local Săbăreni,  în perioada 24 iunie 2016 și 20 octombrie 2020, perioadă în care, conform ANI, acesta, cităm: ”a exercitat simultan atât funcţia de consilier local, cât şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul Primăriei Comunei Săbăreni, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr.161/2003.”

În cazul acestuia Agenţia Naţională de Integritate ”a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală  (…) prevăzute de Legea nr. 176/2010.

Alături de acesta, din grupul celor nouă persoane mai fac parte  Mihai Deneș, fost candidat USB (Uniunea Salvaţi Bucureştiul) la Primăria Sectorului 6 la alegerile din 2016 şi apoi candidat independent anul trecut, în 2020, şeful Poliției Municipiului Târgu Secuiesc, dar şi mai mulţi primari, foşti primari şi consilieri locali.

(Jurnal)