Un flagrant delict și mai multe infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii giurgiuveni, din Serviciul circulație, în ultimele 24 de ore

0
105

În ultimele 24 de ore, polițiștii giurgiuveni au acționat pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri în tot județul.

Ei au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Scopul acțiunilor este de a preveni și de a identifica în trafic acele persoane care prin inconștiență sau nepăsare, se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor.

În acest context, la nivelul întregului județ au fost controlate peste 130 de vehicule, fiind testați aproximativ 90 de conducători auto cu aparatul etilotest și 5 cu aparatul drugtest.

Polițiștii rutieri au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 21.015 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiind reținute 2 permise de de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

Pentru neregulile constatate, polițiștii structurilor de ordine publică au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.270 de lei.

Dintre acestea, 27 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61/1991 republicată (consum și desfacere băuturi alcoolice pe drumul publice sau alte locuri interzise, tulburarea liniştii locatarilor între orele 22.00-08.00, săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare).

În cadrul acțiunii au fost constatate în flagrant delict mai multe infracțiuni la regimul rutier, după cum urmează:                                      

Sâmbătă, 21 octombrie, ora 08.20, pe șoseaua Prieteniei, din municipiul Giurgiu, a fost depistat un tânăr, de 19 ani, din localitatea Ghizdaru, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa unor substanţe psihoactive.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

***

În aceeași zi, ora 16.15, în localitatea Vadu Lat, județul Giurgiu, a fost depistat un bărbat, din comuna Clejani, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

***

Duminică,  22 octombrie, puțin după miezul nopții (ora 00:15), un bărbat, de 49 de ani, din județul Bistrița Năsăud a fost depistat conducând un autoturism, pe D.J. 411, în localitatea Singureni, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus ulterior la spital, pentru recoltarea probelor biologice de sânge.

În toate cele 3 cazuri, polițiștii au întocmit acte de cercetare penală și continuă cercetările.