Recent scenele câtorva elevi ce își băteau cu violență colegul într-o clasă de curs, prezentate de un post de televiziune, central, au devenit în scurt timp virale în mediul on line. Iată însă că nici școlile din Municipiul Giurgiu nu sunt ocolit de asemenea incidente reprobabile.

Așa se face că doar cu două seri în urmă, în jurul orelor 19:00, Alexandru I., elev în clasa a a VII-a, la Şcoala Generală nr.1, din Municipiu, a fost lovit violent de către un coleg de-al său de școală (M.C.), cu un an mai mare decât victima.
Deși mama copilului agresat  declară că diriginta celor doi minori cunoștea faptul  că fiul acesteia   fusese agresat în mai multe rânduri de către M.C, dar nu a luat niciun fel de măsuri, directorul școlii nr 1, Veronica Vlașcu, a declarat, pentru ”Jurnal giurgiuvean”:

Nu ne-au fost aduse la cunoștință asemenea evenimente care s-ar fi putut petrece anterior, deci nu putem spune că este vorba despre o recidivă și nici nu ne putem pronunța cu privire la faptul că M.C. ar fi un copil problemă, un elev violent”.

De asemenea, directorul școlii nr. 1 a mai precizat faptul că evenimentul relatat  s-a petrecut după terminarea orelor de curs, în afara incintei școlii.

„La acest moment desfășurăm o anchetă internă, pentru a vedea cu exactitate ce s-a întâmplat, și care vor fi măsurile care vor fi luate”, a mai declarat directorul unității școlare.

La rândul lor, contactați telefonic, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu au precizat:

Știm că incidentul de la Școala Generală nr. 1 s-a petrecut după finalizarea cursurilor, în afara unității școlare. Vom întreprinde o cercetare în sensul acesta;  deocamdată lucrurile așa stau. Despre măsuri, lăsați-ne să facem cercetarea, și apoi vom vedea. Este vorba despre ce are școala stabilit la Regulamentul de Ordine Interioară la capitolul acesta de abateri disciplinare, dar vă dați seama că până atunci părinții se pot adresa poliției pentru sesizarea acestui incident . Eu, ca părinte, m-aș adresa poliției în această situație, mai ales că incidental  nu s-au petrecut în școală, ci în afara ei;  prin urmare este nevoie de o anume protecție, pe stradă, pentru acest copil. Deocamdată, până nu ne lămurim cum stau lucrurile, nu ne putem pronunța cu privire la eventuale sancțiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Giurgiu, Georgeta Stănescu.

Sub protecția anonimatului, mai multe cadre didactice ale Școlii Generale nr. 1 ne-au precizat că elevul de clasa a opta ar mai fi avut și cu alte ocazii ieșiri agresive, dar nu de un asemenea grad ridicat de violență, ca cea din seara de luni, 15 octombrie.

( Ana Laconi )