Alertă maximă în Penitenciarul de maximă siguranță din Giurgiu. Un deținut a fost ucis de colegul de celulă, chiar în ziua de Crăciun

Miercuri, în jurul orelor 05.30, la nivelul Penitenciarului Giurgiu,  doi deținuți închiși în regim de maximă siguranță au avut o altercație spontană, iar unul a murit.

Persoanele implicate în incident se aflau cazate în aceeași cameră de deținere, conflictul spontan și decesul deținutului survenind în grupul sanitar al camerei, urmare aplicării unei lovituri. Personalul unității a solicitat, de îndată, sprijinul unui echipaj SMURD, în ciuda eforturilor medicilor fiind declarat decesul. Deținutul prezumat agresor a fost transportat la o unitate spitalicească, în vederea efectuării unui control medical”, informează Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

Poliția Giurgiu, judecătorul de supraveghere a privării de libertate și familia persoanei decedate au fost informate de acest eveniment nedorit . De asemenea, în penitenciar a fost deschis un dosar de incident, urmând a se efectua cercetări pe linie disciplinară  în cazul deținutului implicat.

(Jurnal)