Clipe de vis în dimineața Crăciunului , la Bisericuța de lemn din curtea Spitalului județean Giurgiu (VIDEO)

0
403

Ca în fiecare an, preotul Liviu NEACȘU parohul Bisericii cu hramul ”Sf. Pantelimon”  din curtea Spitalului județean (de Urgență) Giurgiu, la finalul slujbei ce s-a desfășurat până mult după miezul nopții, a prezentat un concert de Colinde de Crăciun, ”Leru-i Ler”, susținut de Corala sfintei Biserici. 

Credincioșii adunați în Biserică s-au ospătat apoi, înainte de a pleca spre case, cu bucate și felurite preparate dăruite de fiecare dintre ei, bucurându-se ca într-o mare și fericită familie. 

Acordurile cântărilor închinate acestei magice  sărbători au continuat până spre orele dimineții, după ce credincioșii s-au împărtășit și au primit în dar mirul din partea acestui om dedicat slujirii lui Dumnezeu și semenilor săi, părintele Liviu Neacșu. 

De la această sărbătoare nu au lipsit nici colindele maramureșene, adecvate arhitecturii acestui lăcaș de cult, colinde cântate de fiul duhovnicesc Nicolae Truță, un giurgiuvean orb ce duminică de duminică, sărbătoare de sărbătoare, ”zărește” cărarea lui Hristos, pornind de fiecare dată cu speranță spre această sfântă Biserică. 

(Jurnal)