Un copil de numai 4 luni, abandonat de o familie de români pe străzile din Verona (Italia), amintește de legenda cu ”Romulus și Remus”

0
186

Recent presa italiană a fost scandalizată de cazul a doi români care și-au abandonat bebelușul, în vârstă de numai patru luni, pe o stradă dintr-un oraș italian…

Incidentul a avut loc într-o noapte, cu o săptămână în urmă, la Verona. Povestea micuțului abandonat de părinți i-a impresionat chiar și pe polțistii veniți la fața locului. Mulți dintre italieni vor acum să îl înfieze pe micuț.

După ani de serviciu, este pentru prima dată când ni se întâmpla un astfel de caz extrem” – declara Antonio Taurina, unul dintre cei doi politisti chemati pe via Tevere, unde fusese raportata prezența unui copil abandonat, scrie ziarul Libertatea, citând Verona Sera.

Era pe la miezul noptii când un cetățean pakistanez a chemat poliția. Bărbatul a anunțat că a observat, în drum spre serviciu, un nou-născut înfășurat într-o pătură de lână lângă poarta unei case.

Carabinierii din Verona au identificat părinții copilului abandonat în zona cartierului Golosine. Este vorba despre un cuplu de români, tatăl în vârstă de 30 de ani și mama de 34, care locuiesc în Italia de mai bine de un an. În luna iulie a anului trecut s-a născut primul lor copil si au fost găzduiti la Verona în casa unei românce, ce le era cunostință.

Se pare însă că cei doi nu au mai făcut față cheltuielilor atunci când a venit pe lume și al doilea copil. Bebelușul a fost între timp rebotezat Zeno, de medicii de la secția de Pediatrie a Spitalului Borgo Trento, după numele sfântului protector al orașului.

El se simte bine și in zilele următoare serviciile sociale ale municipiului Verona îi vor asigura protecția și îngrijirea.
Părinții lui vor trebui să răspundă însă în fața judecătorilor pentru infracțiunea de „abandon de minori agravat, comis de un părinte”.

Cazul pare a reitera întrucâtva legenda celor doi frați abandonați, Romulus și Remus, ce ulterior au stat la baza numelui de botez a capitalei Italiei, Roma.

(Jurnal)