În calitate de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local din data de 31 ianuarie 2017 privind aprobarea transmiterii în folosință gratuită a unor suprafețe de teren de 2.613 mp, respectiv 1.170 mp, precum și clădirile aferente, către o societate comercială (în cadrul căreia persoana evaluată deținea calitatea de angajat) și aprobarea contractului de comodat, deși avea un interes personal în problemele supuse dezbaterilor, având posibilitatea să anticipeze crearea unui avantaj prin adoptarea acestora.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 şi ale art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, precum și dispozițiile art. 75, alin. (1), lit. b) și ale art. 77 din Legea nr. 393/2004”. 

Astfel sună un comunicat publicat pe site-ul Agenției Naționale de Integritate.

Contactat telefonic, primarul comunei Malu, Eugen Șoavă a declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

După părerea mea, este o eroare la mijloc. Consilierul local despre care se face vorbire, Puiu Ion, are exact același nume cu un angajat al societății comerciale amintite, astfel că s-a creat, cel mai probabil, o confuzie. E adevărat, după o perioadă și al doilea Puiu Ion (consilierul) s-a angajat la acea societate, pe un post de conducere, astfel că Puiu Ion a devenit șeful lui…Puiu Ion. Acum, rămâne de văzut dacă hotărârea despre care se discută la ANI îl vizează pe Puiu Ion – consilierul, sau l-au luat în calcul pe Puiu Ion care lucra, deja, acolo”, a mai spus primarul Eugen Șoavă.

(Jurnal)