În data de 02.11.2017, ora 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, la volanul unui autoturism înmatriculat în România, cetăţeanul chinez Y.H., în vârstă de 32 ani.    

Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului şi persoanei, ocazie cu care au descoperit în borseta cetăţeanului chinez 8.000 dolari şi 36.000 lei, iar 30.000 de euro ascunşi sub bancheta pasagerului din dreapta.

La cercetări, cetăţeanul chinez a declarat că a împrumutat banii de la un prieten în urmă cu două săptămâni şi intenţiona să îi folosească pentru achiziţionarea unui autoturism din Sofia – Bulgaria.

Deoarece bărbatul nu a putut justifica legalitatea provenienţei şi destinaţia sumelor de bani, acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră giurgiuveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii  infracţiunilor de omisiunea în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate şi dobândirea, deţinerea sau folosirea de bunuri, cunoscând că acestea provin din săvârşirea de infracţiuni, fapte prevăzute şi pedepsite de art.9 alin.1lit.B din Legea 241/2005 combinat cu art. 29 alin.1, lit. C din Legea 656/2002, cu aplicarea art. 38 C.P.

 

(Jurnal)