mita11În noaptea de 01/02.11.2016, ofiţerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a lui B.F., cetăţean albanez, în timp ce încerca să ofere suma de 150 euro unui polițist de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontieră Bechet, din aria de competență a ITPF Giurgiu, după ce, în prealabil, încercase să ofere 50 de euro unui coleg al acestuia, în vederea permiterii intrării pe teritoriul României fără documentaţia necesară justificării scopului şi condiţiilor şederii.

În fapt, B.F. s-a prezentat în P.T.F. Bechet, declarând că doreşte să intre în ţară în scop turistic. La controlul de frontieră, s-a constatat faptul că pe numele acestuia figura o interdicție de intrare sau şedere în spaţiul Schengen, iar B.F. nu a putut prezenta nici documentaţia necesară pentru a intra pe teritoriul României. Astfel, pentru a i se permite intrarea, cetățeanul a oferit, inițial, unui agent, apoi unui ofițer de poliție de frontieră diferite sume de bani.

Poliţiştii au refuzat categoric oferta şi au sesizat S.J.A. Dolj fiind organizată şi realizată activitatea de prindere în flagrant, B.F. fiind surprins în timp ce încerca să-i mituiască pe polițiști cu suma de 150 euro.

Cel în cauză a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de dare de mită, iar în urma probelor administrate, procurorul de caz a dispus faţă de inculpatul B.F. reţinerea pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

(Jurnal)