politiaPoliţiştii de frontieră doljeni , aflaţi în raza de competenţă a Inspectoratului judeţean al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, au depistat şi predat autorităţilor competente un cetăţean bulgar, căutat de autorităţile bulgare pentru săvârșirea de infracțiuni cu violență.

 

În data de 12.01.2017, în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria, cetăţeanul bulgar Nikola T., în vârstă de 50 ani.

Cu ocazia efectuării formalităţilor de frontieră, echipa comună de control, formată din poliţiști de frontieră români şi bulgari, a constatat că pe numele bărbatului era emisă o alertă de către autorităţile bulgare din data de 23.10.2015.

În urma verificărilor suplimentare,  a rezultat faptul că acesta este urmărit internaţional prin INTERPOL, fiind căutat de către autorităţile bulgare în vederea arestării şi extrădării pentru săvârşirea de infracţiuni cu violenţă.

Cetăţeanul bulgar a fost predat unei echipe operative din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

(Jurnal)