politie-frontiera    Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – S.P.F. Calafat au descoperit opt persoane (trei chinezi, doi pakistanezi, doi afgani și un indian), care au încercat să intre ilegal în România, evitând efectuarea controlului din Punctul de Frontieră Calafat. 

Joi, 12 ianuarie, în jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat au observat, pe sensul intrare in ţară, două autoturisme care au oprit la aproximativ 200 de metri de tonetele de control, înainte de efectuarea formalităţilor de frontieră si din care au coborât mai multe persoane. Ulterior, acestea au escaladat gardul de protecţie din zona administrativă a P.T.F. Calafat, încercând să evite efectuarea controlului de frontieră. 

Imediat, poliţiştii de frontieră doljeni, cu sprijinul Poliției Municipiului Calafat, au declanşat o acţiune specifică în urma căreia au reţinut, în apropierea zonei de frontieră, cele opt  persoane care  escaladaseră gardul de protecţie.

 În acelaşi timp, cele două autoturisme, la volanul cărora se aflau Avtar C., în vârstă de 33 de ani, cetăţean indian cu rezidenţă în Italia și Adrian D., în vârstă de 53 de ani, cetăţean italian, au fost oprite pentru cercetări în punctul de trecere a frontierei. 

În urma cercetărilor preliminare, cele opt persoane au declarat că provin din China, Pakistan, Afganistan și India, Ele au vârste cuprinse între 18 şi 37 ani  şi nu posedau documente de identitate asupra lor.

Bărbaţii au mai  declarat că au plătit unor călăuze suma de 15.000 de euro (!!) pentru a ajunge la Paris. Aceştia au plecat în urmă cu aproximativ o lună din Turcia pe ruta Turcia – Bulgaria şi intenţionau să ajungă în Franţa, ajutaţi de cei doi şoferi.

 Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, migranţii, autoturismele şi călăuzele au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

(Jurnal)