Un BMW căutat de autoritățile din Marea Britanie, a fost descoperit de polițiștii de frontieră giurgiuveni …

0
446

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor, un autoturism aflat în atenția autorităţilor din Marea Britanie.   

   Marți, 7 februarie, în jurul orei 9:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetăţean român, în vârstă de 53 de ani, care conducea o autoutilitară, marca Mercedes  ce transporta pe platformă un autoturism, marca BMW.

Șoferul autoutilitarei era însoțit de către proprietarul autoturismului aflat pe platformă, respectiv un cetățean român, în vârstă de 34 de ani.

  Cu ocazia efectuării verificărilor, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat că autoturismul tractat figura semnalat ca  fiind furat, alerta fiind emisă de către autoritățile din Marea Britanie.

Proprietarul autoturismului transportat pe platformă a declarat poliţiştilor de frontieră că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul este implicat în vreun litigiu. Totodată, acesta a mai declarat că a achiziționat maşina din Marea Britanie, de la un cetățean român, plătindu-i acestuia suma de 10.000 de euro.

Autovehiculul sus-menționat, estimat la o valoare de 35.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Celui învinuit i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire” , faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 1 din Codul Penal.

(Jurnal)