Un biciclist de 77 de ani a fost lovit astăzi, la prânz, de un autoturism, în sensul giratoriu adiacent Spitalului Județean Giurgiu!

0
941

Joi, 31 august, în jurul orei 12.15,  un nou accident rutier s-a produs în sensul giratoriu, de pe șoseaua București, în fața spitalului județean,  victimă fiind un biciclist.

Traficul prin zonă a fost îngreunat pentru mai bine de o jumătate de oră, pentru ca polițiștii de la Serviciul rutier să poată face măsurătorile ce vor stabili cine este vinovatul în acest caz.

Din discuțiile avute cu cadrele Unității de Primiri Urgențe  (UPU) a Spitalului, acolo unde biciclistul lovit de o mașină  a fost transportat imediat după accident, am aflat că victima are 77 de ani și este din municipiul Giurgiu.

 În urma accidentului  bătrânul s-a ales cu o plagă la cap,  fiind supus la o serie de investigații ce vor stabili dacă a suferit sau nu vreun alt traumatism.

De remarcat faptul că accidentul cu bicicletă prin acest loc nu este singular,  un altul petrecându-se recent  cu o motocicletă.

Întrebat care este cauza frecvenței mari a unor astfel de accidente în sens giratoriu,  cel mai titrat instructor auto din județ, administratorul societății Total Grup, Ion Toma,  ne-a spus: ”80% din instructorii auto și vreo 90% din examinatori nu știau, până acum vreo lună, să circule în sens giratoriu. Eu, cu 45 de ani în urmă, am făcut  școala de profesori instructori timp de 6 luni. Nu ca acum când dai un examen și gata…

Treaba însă e simplă în sens giratoriu. Singura posibilitate de a circula în sens giratoriu este să mergi înainte sau la dreapta…” – ne-a mai precizat Ion Toma.

(Jurnal)