Un autoturism OPEL, căutat de autoritățile din Germania, descoperit de poliţiştii de frontieră giurgiuveni

0
238

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat un autoturism ce figurează ca bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de către autorităţile germane. 

La data de 08.05.2022, în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieșire din țară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 24 de ani, conducând un autoturism marca OPEL, an de fabricaţie 2000.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că autoturismul sus-menţionat se afla în atenția autorităților din Germania, figurând ca bun căutat pentru confiscare.

Şoferul a declarat poliţiştilor că a primit autoturismul de la cumnata sa, fără a încheia vreo formalitate în acest sens și intenționa să-l vândă în Bulgaria, neavând cunoştinţă despre faptul că autoturismul respectiv se afla în litigiu.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire la infracțiunea de furt”, iar autoturismul, în valoare de 7.500 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor”, transmite purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu, subinspectorul de poliție, Raluca Dumitrache.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)