Un autoturism BMW și un cap de tractor, căutate de autoritățile din Bulgaria şi Germania, au fost descoperite în Frontiera de la Giurgiu

0
481

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor, un autoturism aflat în atenția autorităţilor din Germania, precum şi  un cap tractor aflat în atenția autorităţilor din Bulgaria.

La data de 25 februarie, în jurul orei 20.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetăţean bulgar, în vârstă de 49 de ani, care conducea un autoturism, marca BMW, model X3.

  Cu ocazia efectuării verificărilor, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat că autoturismul figura în bazele de date ca  fiind căutat pentru confiscare, alerta fiind emisă de către autoritățile din Germania.

Proprietarul autoturismului a declarat poliţiştilor  că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul este implicat în vreun litigiu.

Autovehiculul sus-menționat, estimat la o valoare de 65.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

 În aceeași zi,  tot în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, un cetăţean bulgar, în vârstă de 35 de ani, care conducea un ansamblu rutier, format din cap tractor marca ”RENAULT” și semiremorcă, fiind  verificat, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat că din componenţa  ansamblului rutier, în speţă,  capul tractor, figura ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de către autoritățile din Bulgaria.

Cetățeanul bulgar a declarat poliţiştilor de frontieră nu avea cunoştinţă despre faptul că mijlocul de transport se află în atenţia autorităţilor.

Bunul sus-menționat, estimat la o valoare de 350.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

În ambele  cazuri se derulează cercetări pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire” , faptă prevăzută și pedepsită de art. 270 alin. 1 din Codul Penal.

(Jurnal)