Un animal rar , apărut prima oară la noi în Giurgiu, face de câteva zile deliciul știrilor de televiziune din Capitală

0
958

Cu câteva zile în urmă mai multe televiziuni transmiteau o știre inedită despre un animal extrem de rar, unul dintre animalele care a  reînceput să apară în mediul său natural, de la noi.

Este vorba despre enot, cunoscut drept “câinele deltei”, adus în Europa la începutul secolului douăzeci de ruşi şi răspândit şi în zona de est a României. Un exemplar foarte haios și prietenos a fost filmat recent de un grup de pescari  în Delta Dunării. Animalul a apărut între Uzlina şi Isac, în apropierea unui grup de pescari care  l-au filmat şi şi-au făcut selfie-uri cu el. În timpul acesta enotul, ademenit cu hrană, a căpătat tot mai mult curaj.

Localnicii spun că este vorba despre un exemplar acomodat cu turiştii, deşi, ca specie, enotul este un animal sfios şi apare rar în preajma oamenilor.  Un biolog explica faptul că  o serie de exemplare  crescute pentru blană în fosta Uniune Sovietică, au evadat din crescătorii, iar o parte din ele au ajuns şi în România. Unul dintre exemplarele capturate recent la Brăila, a ajuns în colecția  Grădinii Zoologice din localitate.

Enotul este un animal omnivor, despre care specialiştii cred că își are originile în Asia (Extremul Orient și Peninsula Indochina). În ţara noastră, după anii 50, a fost vânat foarte mult pentru blană, iar animalul a ajuns pe cale de dispariţie. Enoții De notat că în țara noastră, primul enot a fost văzut în urmă cu 65 de ani la noi în Giurgiu.

(Jurnal)