Inspectorii ITM au surprins câţiva minori ce lucrau pentru o societate din comuna Vărăşti

0
274

În cursul lunii noiembrie , inspectorii de munca din Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), împreună cu lucrători din cadrul IPJ GIURGIU şi Politiei Transporturi Navale au desfăşurat o serie de acţiuni în vederea prevenirii şi combaterii muncii fără forme legale şi a respectării prevederior legislative în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă.

    Directorul ITM , Silviu Cristian Anculescu de declara că recent în acest scop  inspectorii aflaţi în control în incinta Zonei Libere Giurgiu au  identificat două persoane ce prestau activitate în afara programului de lucru stabilit în contractul  individual de muncă ( cu timp parţial). Pentru această infracţiune, Societatea  a fost sancţionată cu amendă în cuantum de 20.000 lei.

În acelaşi context, la un control efectuat la un depozit din comuna Vărăşti au fost identificate 13 persoane care desfăşurau activitate fără a avea contractul  de muncă încheiat.

      Societatea a fost la rândul ei amendată cu suma de 100.000 lei ( conf.art.260, alin.1, lit.e  din Legea 53/2003 ) pentru încălcarea prev.art. 260, alin.1,lit.e din lege. sus.

     Din cele 13 persoane , trei persoane nu îndeplineau conditiile de vârstă pentru a putea  fi încadrate în activitate ,fapta ce constituie infracţiune prevăzut de art.265, alin1, din Legea 53/2003, în acest caz a fost înaintată o plângere penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu.