Un angajat al Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu, confirmat pozitiv la COVID 19

0
817

Conform unui comunicat transmis cu puțin timp în urmă, vineri, 17 aprilie, un angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost confirmat pozitiv la un prim test pentru SARS-CoV2. Pentru certitudine, s-a luat decizia retestării acestuia, polițistul de penitenciare aflându-se, în prezent, internat la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babeș” București. Angajatul, asimptomatic, este contactul unui membru de familie confirmat pozitiv. 

Deși polițistul de penitenciare nu are atribuții în spațiul de deținere și interacțiunea cu persoanele private de libertate este limitată, prin respectarea conduitei de prevenției de la nivelul unității, acesta a purtat, în executarea serviciului, echipament de protecție (mască și mănuși). 

Instituțional, a fost dispusă măsura autoizolării posibililor contacți, în paralel cu intensificarea activităților de dezinfecție și igienizare a spațiilor. Preventiv, un deținut – contact – a fost testat, în data de 18 aprilie, potrivit precizărilor Direcției de Sănătate Publică Giurigu, rezultatul fiind negativ. 

Angajații unităților penitenciare sunt supuși triajului epidemiologic, atât la intrarea cât și la ieșirea din serviciu, iar angajatul implicat nu a manifestat simptomatologia specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2. 

Precizăm că, până la acest moment, nu se înregistrează nicio altă confirmare de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul Penitenciarului Giurgiu, se mai arată în documentul transmis de reprezentanții unității de detenție giurgiuvene.

(Jurnal)