Un altfel de „Moș Nicolae” la Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu

0
300

„Moș Nicolae  se apropie cu pași repezi, iar Biblioteca judeţeană îl  întâmpină așa cum se cuvine, printr-un demers care își propune să aducă astronomia pe înțelesul copiilor”, ne spunea directorul Bibliotecii Județene „I.A.Bassarabescu” Giurgiu, Daniela Bardan.

Este vorba despre volumul ”Universul Aurorei. Dialoguri despre Lună” (care apare cu nr. 82 în Colecţia Biblioteca giurgiuveană) semnat  de  omul de știință Mirel Bîrlan, ce va fi dăruit copiilor invitați în ziua de „Moș Nicolae”. Această carte, care nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunui copil, a apărut la editura Zorio. Ilustrațiile și coperta au fost realizate de Cristina Diana Enache.  Autorul,  giurgiuvean de origine, este o personalitate cunoscută în rândul astronomilor din întreaga lume.  A „botezat” doi asteroizi: Asteroidul 10034 poartă numele Birlan ca recunoaştere a contribuţiilor sale în astronomie iar în 2011 a  propus (şi Uniunea Astronomica Internaţională a acceptat) numele România pentru asteroidul cu nr 7986.

„Pe data de 6 decembrie  2020, de Moș Nicolae,  una dintre cele mai așteptate sărbători pentru cei mici,  vă aşteptăm cu drag  să vă  alăturaţi   acestui  eveniment online, care va putea fi urmărit  pe pagina de facebook a Bibliotecii Judeţene „I.A. Bassarabescu””, a încheiat directorul Daniela Bardan.

(Jurnal)