În Monitorul Oficial nr. 935, din 20 noiembrie 2019, pe lângă alte acte normative, apare și o hotărâre mai puțin obișnuită. Este vorba despre Hotărârea Curții Constituționale nr. 73/15 noiembrie 2019, privind „cererea de anulare a alegerilor pentru funcția de președinte al României din anul 2019, desfășurate în primul tur de scrutin la data de 10 noiembrie 2019, formulată de domnul Iosipescu Zambra Nicolae Mircea”.

Iată, mai jos, câteva spicuiri din cererea inedită a electorului, așa cum a fost ea publicată în Monitorul Oficial amintit:

În cererea formulată (…) solicită Curții să anuleze scrutinul din data de 10 noiembrie 2019 (…) pentru o serie de motive expuse în cele ce urmează. Astfel, „până la data de 8 noiembrie 2019 au fost primite și înregistrate 2.000 de plicuri cu voturi prin corespondență pentru turul doi, ele vor fi desigilate abia în seara de 24 noiembrie după ora 21,00. În cazul în care pe buletinul de vot opțiunea pe care a selectat-o alegătorul nu se regăsește în turul doi, adică candidatul selectat nu se regăsește între cei doi candidați care participă la turul al doilea, votul va fi anulat, considerat nul, astfel candidatul (Viorica Dăncilă sau Dan Barna) care va intra în turul doi va fi privat de voturile declarate nule, iar alegătorii vor fi privați a vota în raport cu candidații din turul doi”. Apreciază și că abțibildul aplicat la buletinele de vot prin corespondență „se poate dezlipi foarte ușor și reaplica pe opțiunea dorită de către servicii care (…) susțin ieșirea câștigător a domnului Klaus-Werner Iohannis, agreat de Germania și Uniunea Europeană”. Mai arată faptul că în București, la o anumită adresă, „425 de persoane au domiciliul fictiv”, astfel că la această secție de votare apar alte procente, similare fiind și la alte adrese din București, Timișoara și Arad”, se arată în textul publicat în Monitorul Oficial.

În acest caz, hotărârea Curții Constituționale a fost clară: a respins cererea electorului amintit, de a se anula alegerile din 10 noiembrie.

(Jurnal)