Un al doilea pod peste Dunăre la Giurgiu. Unde şi-ar putea avea amplasamentul…

1
82

podul_prieteniei_giurgiu_ruse_20101210132721_69164100În cadrul discuţiilor purtate, vineri 1 iulie între reprezentanţii Prefecturii Ruse (Bulgaria) şi reprezentanţii Consiliului Judeţean Giurgiu, conduşi de preşedintele Marian Mina.

Prefectul Districtului Ruse a prezentat o idee de proiect preşedintelui Consiliului Judeţean  Giurgiu: realizarea autostrăzii între Ruse şi Veliko Tarnovo, Bulgaria, care să  înceapă în apropierea de fostul Combinat de Maşini Grele Ruse, la vest de amplasamentul fostei fabrici pentru utilaje grele Ruse. Pentru aceasta este  necesar  să fie construit un al doilea pod la Ruse-Giurgiu. Este necesară implicarea Consiliului Judeţean Giurgiu pentru sprijinirea acestei idei de către toate instituţiile româneşti de resort.

De asemenea, se doreşte participarea celor două instituţii alături de autorităţile de la nivel central relevante pentru depunrea în comun a unui proiect strategic care  îşi propune extinderea  sistemului 112 implementat în România în Ruse, precum şi analiza cadrului de implementare a acestui proiect.

Delegaţia bulgară a primit asigurările domnului preşedinte Mina că Judeţul Giurgiu va sprijini ambele idei de proiecte.

În final, s-a decis adoptarea unei poziţii comune a Judeţului Giurgiu şi Districtului Ruse, în calitate de membrii în cadrul Comitetului Comun de Selecţie al Programului Interreg V A în ceea ce priveşte susţinerea proiectelor comune depuse.

Jurnal

1 COMENTARIU