Mulți se întreabă de ce personalul medical și mai ales medicii din România ajung să se îmbolnăvească atât de repede, existând pericolul la un moment dat, în cazul în care lucrurile vor continua în acest fel, să nu mai avem cine să ne trateze.  În rândurile următoare veți afla la ce umilințe sunt supuși medicii din cauza lipsei echipamentelor de protecție, cât și riscul major la care se expun, clipă de clipă, într-un material video, realizat de către PRO TV, pe care îl puteți urmări în totalitate AICI

***Medicii spală măştile și mănușile de unică folosință, pentru că nu primesc materiale de protecție sanitară. Deși prea puțini manageri de spitale se plâng în mod public, pe internet apar mărturii și fotografii revoltătoare.

Iar problema nu se va rezolva curând. Furnizorii au stocurile epuizate sau termenele de livrare sunt uriașe. Autoritățile încearcă să găsească soluții în primul rând pentru spitale.

Aceste fotografii ar fi fost postate chiar de cadre medicale dintr-un mare spital din Bucureşti. Medicii şi asistentele au vrut să arate că spala măştile unică folosinţă, la ieşirea din tură, apoi le pun la uscat pe caloriferele din secţii. A doua zi le folosesc din nou, câte o pereche pentru 8 ore de muncă, fără să mai ştie cine le-a purtat în ziua anterioară.

Medic spital: “Muncim în condiţii care nu sunt sigure, nu avem combinezoane, mănuşi, măşti de protecţie cu filtru, avem măşti de protecţie de unică folosinţă pe care le spălam şi le reutilizam.
Reporter: Managerul, directorul medical, ei ştiu că practic le spălaţi şi le reutilizaţi?
Medic spital: “Da, deoarece a doua zi ni le dă pe semnătura, după ce se spală şi automat când terminăm tura trebuie să dăm masca înapoi şi nu am de unde să ştiu dacă a utilizat-o altcineva în locul meu.
Reporter: Practic le puneţi la uscat şi le refolosiţi?
Medic spital: “Da, le călcăm cu fierul.
Reporter: De ce?
Medic spital: “Pentru că ni s-a spus că aşa vor fi din nou sterile dacă le călcăm cu fierul de călcat. ”

Şi toate acestea  în condiţiile în care protocolul în spitale spune că masca de unică folosinţă, simplă, trebuie schimbată la fiecare 4 ore (!!),  iar dacă angajatul intră în contact cu o persoană suspectă, trebuie înlocuită pe loc, cu una nouă. 

(Jurnal)