Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății, a anunțat vineri dimineață că personalul medical cu simptome ușoare de coronavirus va merge în spitale pentru a-i îngriji pe pacienții infectați cu coronavirus.

O măsură care pe unii i-a făcut să-și pună mâinile în cap. După cum observăm, personalul medical pare a fi considerat  ”carne de tun”, de către noul ministru al Sănătății. Dincolo de aceasta. Câți dintre bolnavi ar fi dispuși să fie tratați de personal medical purtător de coronavirus?

 Această ”recomandare” care la noi – după cum am văzut-  este ”obligație”, ne face să credem că situația la acest moment este groasă de tot și că numărul cadrelor medicale în stare să trateze cazurile de coronavirus a scăzut dramatic.  

Tătaru  a mai anunțat că va face schimbări la spitalele locale, va relua protocoalele la nivelul unităților spitalicești.

El a mai anunțat că a descoperit că au fost făcute ”anchete epidemiologice incomplete, care nu urmăresc contactele celor infectați”, dar și faptul că există stocuri de materiale care nu sunt utilizate acolo unde e nevoie de ele. Ei, cam asta ar trebui să facă domnul ministru, nicidecum să sacrifice medicii…

Printre schimbările anunțate de noul ministru al Sănătății se numără și alocarea de către Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) de materiale de protecție și echipamente către medicii de familie, cabinetele stomatologice, personalul de pe ambulanță și de la SMURD.

Abia așteptăm să vedem și noi minunea asta, cât timp medicii au ajuns să își confecționeze măști din ce au la îndemână!

(Jurnal)