Gheorghe CHERCEA, unul dintre pionierii stilului kyokushin din județul Giurgiu, are nevoie de ajutorul nostru, vrând să câștige lupta pentru viață. Îl putem ajuta, mai ales că a deschis mintea a generații întregi de tineri care au practicat karate – arta care începe și se termină cu respectul. Așa este și Gigi Chercea, un mare iubitor de sport și de copii.

Dar, haideți să-i aflăm povestea.

Acesta suferă de mai multe luni de o boală care îl țintuiește la pat. Bărbatul de numai 56 de ani s-a aflat pentru 10 săptămâni în comă, după ce a fost diagnosticat cu infarct de mezenter (nota red.: afecțiune severă, caracterizată prin întreruperea vascularizației sangvine la nivelul mezenterului în urma căruia se instalează șocul toxico-septic).

Iată ce declara Sensei Gigi Chercea: „În data de 14.06.2021 datorită durerilor foarte puternice de stomac apărute din senin, am chemat salvarea și am ajuns la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu.
După 2 zile, am fost transferat la Spitalul Universitar din București unde am fost diagnosticat cu INFARCT DE MEZENTER.
Din cauză faptului că 2 zile și 2 nopți nu s-a intervenit chirurgical de către medicii de la S.J.U. Giurgiu, intestinul subțire a putrezit, iar operația mea a avut, din păcate, ZERO ȘANSE de reușită!

Se pare însă că Dumnezeu a vrut să trăiesc…

Am găsit la Spitalul Universitar București o echipă de doctori extraordinari în frunte cu un conferențiar doctor care până la urmă au reușit să mă stabilizeze după 10 săptămâni în care eu m-am aflat între VIAȚĂ ȘI MOARTE.

În acest moment sunt SINGURUL ROMÂN care are DOAR 0,5 m de  INTESTIN SUBȚIRE.

Dumnezeu mi-a dat zile, dar am rămas cu multe sechele în principal cu două pungi de coloston și țintuit la pat!”

Acum, sportivul de altădată, care parcurgea zeci de kilometri pe zi, este închis între patru pereți, țintuit la pat, nevoit să depindă tot restul zilelor de perfuzii.

Datorită ajutorului dat zi și noapte de către soția sa, fără de care nu s-ar fi putut descurca, antrenorul are același tratament medical ca în spital, inclusiv 2.000-2.500 unități de perfuzii zilnice.

Chiar dacă în acest moment, starea de sănătate a antrenorului este una bună, acesta se află încă la pat cu 2 pungi colectoare la intestine, fiind dependent de perfuzii și de tratament pentru tot restul vieții, tratament costisitor pe care antrenorul nu și-l poate permite, deoarece organismul său, în principal, rinichii și stomacul nu îi mai asimilează substanțele de care corpul are nevoie.

Am vrut să aflu părerea despre OMUL Gigi Chercea de la un antrenor de karate giurgiuvean și de la un elev de-al său și iată ce am aflat:

Una dintre elevele sale, Nectaria Iofcea, elevă a Colegiului „Ion Maiorescu” în clasa a VI-a, a ales să ne trimită în scris aceste gânduri: „Domnul Chercea mi-a fost antrenor de karate timp de 5 ani. Sensei, căci așa îi spuneam noi, m-a învățat cum să mă apăr, cum să mă lupt, cum să câștig, dar și cum să pierd. Câteodată, nu aveam dispoziția necesară să merg la karate, dar în cele din urmă mergeam, nu fiindcă eram obligată, ci pentru că știam că pierzând chiar și un singur antrenament, nu voi fii pregătită îndeajuns pentru concursurile viitoare sau pentru examenele de centură. Nu poți excela într-un sport fără a te antrena mult și perseverent. Acesta a fost unul dintre sfaturile pe care Sensei ni le-a dat, pentru a ne motiva să continuam, oricât ne-ar fi fost de greu. Chiar și acum, după mai bine de 2 ani de când nu mai practic karate, regret că am renunțat, dar doar datorită lipsei timpului. Vestea teribilă că Sensei este grav bolnav și are nevoie de un tratament destul de scump pentru a lupta cu boala, m-a motivat să scriu aceste cuvinte, pentru că Sensei are foarte mare nevoie de noi toți. Putem să îl ajutăm chiar și din puținul pe care îl avem. Măcar atât pot face eu pentru Sensei, având în vedere tot ceea ce a făcut acest om minunat pentru generații întregi de tineri, ajutându-ne să ne formăm și să ajungem cine suntem în prezent, niște luptători!”

Cătălin Mocanu, unul dintre antrenorii cei mai iubiți de karate kyokushin din Giurgiu care a organizat în urma cu câteva săptămâni o strângere de fonduri pentru antrenorul care a câștigat lupta cu moartea, îmi spunea: „Gigi Chercea este unul dintre antrenorii de elită ai municipiului Giurgiu. Este un om extrem de bun, de generos, care mereu a sărit în ajutorul celorlalți. Este un mare om, un mare antrenor”.

Cei care îl cunosc, dar mai ales cei care vor să-i ofere o mână de ajutor pot dona în contul deschis pe numele său. Acesta și-a schimbat tratamentul pe care îl urma de la externarea din spital, căci se simțea tot mai slăbit. Costul noului tratament se ridică la o sumă pe care lunar, familia sa, nu și-o poate permite. Acesta are nevoie de toți cei care îi pot întinde o mână de ajutor.

În acest sens, persoane dragi acestuia au lansat diferite campanii pentru a-l întrajutora la nevoie. „Cei care pot dona o suma cât de mică, îi rog să o facă. Pentru el înseamnă enorm de mult. Cei care vor să doneze, vă rog să luați legătură direct cu el”, scria pe pagina sa de Facebook, Bițică Nicolae, una dintre persoanele care au inițiat un astfel de apel umanitar.

RO54BTRL01901201592382XX, cont deschis la Banca Transilvania pe numele Gheorghe Chercea.

Haideţi să încercăm să întindem o mână de ajutor ori de câte ori avem ocazia!

(foto: Facebook)

(Ana Magheru)