Ultimul clopoţel cu robe şi maşini de fiţe…

0
3159

Pentru elevii din clasa a XII-a, vineri, 25 mai, a fost ultima zi de şcoală. Pentru aceştia, vacanţa începe mai repede pentru a se pregăti pentru examenul de bacalaureat pe care le vor avea începând cu 25 iunie.  Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, primul examen din cadrul Bacalaureatului va avea loc pe 25 iunie şi va fi la limba şi literatura română, pe 26 iunie se va susţine testarea la limba şi literatura maternă, urmată fiind de proba obligatorie a profilului, pe 27 iunie, şi proba la alegerea profilului, pe 28 iunie. Primele rezultate vor fi afişate pe 4 iulie, tot în aceeaşi zi se vor putea depune şi contestaţiile. Rezultatele finale ale Examenului de Bacalaureat vor fi afişate pe 9 iulie.

Şi la liceele din Giurgiu, astăzi, 25 mai, a sunat ultimul clopoţel pentru elevii de liceu. De acum, încep pregătirile şi emoţiile examenului maturităţii, sau cel puţin aşa ar trebui să se întâmple.

Pe străzile din municipiu, în schimb, au trecut, în viteză, cu geamurile lăsate, şi cu multă, multă gălăgie, în maşini cu mulţi cai putere şi de multe mii de euro. Îmbrăcaţi în robe, precum absolvenţii de facultate, au anunţat că ei, gata, au terminat…12 clase!

Spre seară, probabil, se vor pregăti şi mai abitir pentru examenul care îi aşteaptă peste o lună…Rămâne de văzut, după 9 iulie, care va fi rezultatul examenului cel mai important al vieţii lor, câţi vor mai chiui de bucurie şi câţi îşi vor îneca supărarea…

 

(City Zen)