În ultimele zile mai mulți parlamentari ai PSD și-au anunțat public plecarea spre PRO România, partidul lui Victor Ponta, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu.

Potrivit informațiilor, acesta este doar partea publică a ceea ce se vede în aceste zile și așa s-ar justifica ieșirea foarte dură a președintelui PSD, Liviu Dragnea, care fără să pronunțe nume a vorbit despre ”șobolani” referindu-se la doi foști premieri ai PSD. Unele surse din interiorul PSD afirmă că ar fi vorba despre Mihai Tudose şi Victor Ponta.

Nu mai puțin de 4 parlamentari ar fi părăsit deja PSD și în perioada următoare se anunță și alte transferuri. Cel puțin alți 17 parlamentari din PSD ar urma în perioada imediat următoare să își anunțe plecarea spre PRO România – ar fi vorba de 6 senatori și 11 deputați.

Cel mai răsunător nume este al lui Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, iar printre cei care urmează să îşi anunţe plecarea, în perioada următoare, s-ar număra Ecaterina Andronescu şi fostul premier Mihai Tudose.

Sunt, de asemenea, semnale credibile că mișcări serioase sunt în aceste zile în filialele PSD din Mehedinți, Caraș-Severin, Timișoara, Constanța, Cluj, Brașov și București. Ar fi vorba de aleși locali care și-au dat deja acordul trecerii la PRO România, dar care nu vor face acest anunț alături de consilierii lor locali pentru a nu intra sub incidența legii și a da astfel PSD ocazia să ceară revocarea lor. Asta însă nu îi va împiedica să ”joace cu Victor și să îi intărească efectivele în teritoriu”, susține unul din liderii importanți ai PSD în teritoriu.

(Jurnal)