Ultima oră! Senatorul PSD, Niculae Bădălău:     „Prefectul poate ocupa de acum funcţii politice!…  Codul de Procedură Penală prospăt aprobat, este  echitabil şi normal!”

0
535

Ultima conferinţă de presă a PSD a fost susţinută de către senatorul Niculae Bădălău . Acesta a ţinut să treacă în revistă cele mai importante proiecte dezbătute în ultima săptămână în Senat , evident cele care au primit aprobarea majorităţii…

Codul administrativ tocmai a  trecut de Senat – spunea senatorul giurgiuvean. Conform acestuia au crescut indemnizaţiile primarilor . Nu sunt aşa de mari ,  dar oricum  aceşti oameni, după 3-4 mandate, meritau să aibă nişte pensii decente. Tot în acest cod prefectul devine acum secretar de stat, putând avea funcţii politice. Totodată subprefectul are funcţie de subsecretar de stat,  iar conducătorii deconcentratelor, subsecretari de stat. Eu am insistat în mai multe rânduri ca deconcentratele să treacă în subordinea Consiliilor judeţene. Asta pentru că de exemplu în cazul  Apelor Române, când vine câte o situaţie excepţională, o inundaţie, cei care sunt puşi să ia măsuri urgente, şi să ofere sprijin celor afectaţi, să aloce fonduri pentru reparaţiile gospodăriilor afectate,   sunt Consiliile judeţene şi primăriile de localităţi  şi nicidecum  Apele Române  care  nu prea are legătură cu centralizarea de la Bucureşti.

Senatorul PSD a vorbit în continuare despre Codul de Procedură Penală care a trecut la rândul său de Senat  şi de Camera Deputaţilor, şi care a  născut vii controverse.

Unii au spus că a fost trecut pe repede înainte. Considerăm că este un Cod de procedură echitabil şi normal, aflat de un an în dezbatere publică – a menţionat Niculae Bădălău care a dorit să se folosească de acest prilej pentru a le mulţumi celor aproximativ 12.000 de cetăţeni ai judeţului Giurgiu pentru participarea la mitingul din 9 iunie:

Mobilizarea a dovedit  încă odată capacitatea organizatorică deosebită a preşedintelui PSD Giurgiu, Marian Mina pe de-o parte, cât  şi determinarea participanţilor… Doresc să le mulţumesc primarilor şi celorlalţi ce s-au implicat în această acţiune – a mai precizat senatorul.  În continuare social democratul giurgiuvean  a răspuns întrebărilor presei locale.

 

(Florian Tincu)