Într-o recentă deplasare făcută în comuna Ghimpaţi,  am purtat un dialog cu primarul localităţii, Constantin Cărăpănceanu,  care se arăta extrem de  fericit  de faptul că printre multele sale realizări, a reuşit  să pună la dispoziţia tinerilor din comună,  două unităţi şcolare de excepţie .

Prima este Şcoala  cu clasele 1-4 din satul Valea Plopilor , pe Programul Operaţional Regional (POR), cu toate dotările necesare unei astfel de unităţi , ce va satisface social şi educaţional un număr de 120 de elevi.

Cea de-a doua unitate este Şcoala din comuna Ghimpaţi cu clasele 1-8, ce are ca termen de finalizare a lucrărilor  anul viitor.

Este o construcţie ce se va ridica  la cel mai înalt standard,  ce cuprinde clase de curs moderne, grupuri sanitare, mobilier nou, dotări IT şi electronice etc, ne spunea primarul Cărăpănceanu. Valoarea acestei investiţii depăşeşte două milioane de euro. Ea va mai include şi o sală de festivităţi ce va completa întregul complex destinat procesului educaţional deestinat elevilor comunei noastre – preciza primarul Cărăpănceanu.

 

(Florian Tincu)