AcasăActualitateUite cine. de cine vorbește!

Uite cine. de cine vorbește!

 Acum puțin timp, scriam despre cum a ajuns actualul teren pe care se dorește construit controversatul incinerator, proprietatea firmei Friendly Waste România SRL, articol (Date de ultimă oră despre investitorii ce doresc construirea unui  INCINERATOR la Giurgiu! Personaje surpriză, ce apar în acest caz…”), ce a stârnit indignarea fostului primar Nicolae Barbu, numele domniei sale apărând în această rău mirositoare afacere.

Indignat, fostul primar al urbei ne-a reproșat că nu respectăm ”deontologia” (așa cum cunoaște dumnealui cazuri de buna practică) și aproape că s-a jurat că nu are nicio legătură cu acel teren.

”…..un articol care conține o serie de informații false ce aduc prejudicii de imagine propriei persoane și pentru care, în mod evident, nu am fost consultat, așa cum era deontologic” – scria Nicolae Barbu, despre materialul publicat de noi ( deși publicația noastră cita doar pasaje dintr-un site local),  de parcă ”deontologia” asta ar crește în curtea somptuoasei sale vile, ca o  plantă protejată de lege.

 Dar omul nu s-a oprit aici, ci a continuat, infirmând informațiile aceluiași site că  “acest teren ar fi fost deținut de fostul primar Nicolae Barbu, teren achiziționat de acesta cu suma de aprox.100 mii de euro, la momentul lichidării fostului Combinat Chimic și vândut ulterior investitorilor de astăzi, cu intervenția, posibilă a lui Răzvan Cuc”, informații pe care le consideră că  NU SUNT ADEVĂRATE!

Astfel, terenul NU mi-a aparținut, tranzacția fiind făcută printr-o firmă la care nu eram acționar și care a cumpărat terenul de la Verachim, în 2005, cu suma de 1,2 milioane de euro. Ulterior, firma respectivă, după ce a mai investit peste 700.000 euro pentru a îndeplini sarcinile de mediu, a vândut firmei Friendly Waste, 3000 mp, cu suma de 60.000 euro, în februarie 2021” – preciza ”Domnul Indignare”, Nicolae Barbu.

Evident ne-am însușit critica, ne-am pus la colț, promițându-ne că vom lua meditații de la deontologii din presa  locală.

Dar hai să vedem care este de fapt adevărul…Și în acest caz vom lucra tot cu materialul clientului (căruia i-am ”prejudiciat imaginea”),  citându-vă declarația făcută la telefon de  Nicolae Barbu, lui Ion Diaconescu:

“Terenul l-am vândut  ( păi cum l-ați vândut dacă nu vă aparținea?), în luna februarie 2021. În privinţa contractului cu Zona Liberă, nu am nicio legătură, contractul este făcut în mandatul actualului primar…” 

Surpriza însă nu se încheie aici, căci Contractul de care dl. Deontologie amintește, demonstrează tocmai  legătura familiei domniei sale cu acel teren, firma aparținând, soției și altor câțiva membrii ai familiei Barbu  (vezi Facsimil).

Deci afirmația ”acest teren nu mi-a aparținut” nu are nicio umbră de adevăr, atâta timp cât în documente apare chiar doamna…Barbu Cătălina, soția dumneavoastră! Și atunci care sunt informațiile false de care aminteați? Cine minte și cine susține adevărul?

Este o practică plictisitor de des folosită, mai ales de politicieni ca dvs. domnule Nicolae Barbu, aceea de a scoate la înaintare soția, mama, soacra și de ce nu, pe mătușa Tamara, atunci când vine vorba de conturi, mașini, imobile sau terenuri cărora este greu să le explici proveniența în declarațiile de avere, sau în afacerile soioase, ca în cazul de față.

Pe timpul împușcatului, circula un banc conform căruia se zvonea că  doamna Leana, ar fi rămas gravidă. Panicați, deontologii curții au cerut presei să facă în așa fel încât Președintele să iasă basma curată din tot scandalul ăsta. Iată de ce, după câteva zile, în ziarele vremii, pe prima pagină apărea știrea: ”Doamna Elena Ceaușescu a rămas gravidă! Tovarășul Nicolae Ceaușescu nu are însă, niciun amestec! ”

În concluzie din grija exagerată de a vă spăla imaginea să nu vă intre săpun în ochi și să cădeți cu capul de ghiveciul în care vă udați zilnic planta de preț, Deontologia…

Că așa o să vă doară capul, de n-o să mai știți la ce partid sunteți și nici cum se numește planta asta pe care ați tot invocat-o, din dorința de a ieși basma curată!

(Florian Tincu)

 Foto: Facsimil

VREMEA

Giurgiu
cer senin
32.5 ° C
32.5 °
32.5 °
32 %
2.6kmh
2 %
lun
33 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
37 °
vin
34 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!