Primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă, se luptă cu greutățile, fără să își piardă însă optimismul…!

0
100

”Vom începe curând lucrările la școala din comună și la canalizare…” ne spunea zilele trecute primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă, vorbindu-ne despre lucrările proiectelor din agenda sa…

Sunt însă câteva probleme care ne stopează lucrările…Vine  iarna peste noi, iată un motiv serios pentru care constructorii,  probabil, vor tergiversa lucrările începute. Și lucru acesta mă îngrijorează…Din fericire ne-a salvat până acum timpul favorabil .  

Primarul comunei Oinacu ne mai spunea că nu   doar ei se află în această situație și că toate primăriile din zona de sud se confruntă cu  fel și fel de probleme.   

În această perioadă toate materialele de construcție s-au scumpit, și pe deasupra s-a mai mărit și salariul minim… 

Primarul Țîrcă ne mai spunea că în perioada aceasta în satul Comasca sunt  montate  300 de lămpi stradale pe led, cu autogestiune, un proiect câștigat prin Agenția Fondului de Mediu.

Sala de sport va fi la rândul ei acoperită, în circa  două săptămâni, cu acoperiș și vor fi montate de asemenea panouri sandvici.

Iar dacă timpul ne va permite, în circa 2- 3 luni dorim să începem lucrările, atât  la  canalizare,  dar și  la stația de epurare și la Școala Oinacu – ne mai spunea primarul Fabian Țîrcă.

Va fi foarte greu pentru noi în următoarele luni, dar nu ne-am pierdut speranța și nici elanul pentru a finaliza tot ceea ce am început – ne mai spunea primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă.

(Jurnal)