luni, martie 20, 2023
Acasă Actualitate Ucrainenii care vor să muncească în România nu au nevoie de aviz...

Ucrainenii care vor să muncească în România nu au nevoie de aviz de angajare timp de 9 luni…

0
173

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, se pare că a găsit o soluție pentru refugiații care vin în România. Ministrul declara vineri, 25 februarie, pe Facebook,  că refugiații ucraineni care vor să muncească în România nu au nevoie de aviz de angajare timp de 9 luni, dintr-un an calendaristic.

În cazul cetăţenilor ucraineni care sunt angajaţi cu contract cu normă întreagă li se prelungeşte dreptul la şedere temporară în România.

Cetăţenilor Ucrainei, intraţi în România în scopul încadrării în muncă, li se prelungeşte dreptul de şedere temporară în scop de muncă dacă prezintă contractul individual de muncă cu normă întreagă, înregistrat în registrul general de evidenţă a salariaţilor, din care rezultă că salariul este cel puţin la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată”, a precizat ministrul Muncii.

El a mai precizat că  prelungirile ulterioare ale dreptului de şedere temporară în scop de muncă se acordă dacă cetăţenii ucraineni  prezintă următoarele documente:

– contractul individual de muncă cu normă întreagă, înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă;

– dovada menţinerii salariului cel puţin la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, pe toată perioada şederii acordată anterior.

Ministrul mai spunea că cei ce vor dori să rămână și să muncească în România vor fi ajutați să poată realiza acest lucru.Totodată, ministrul a explicat că în cursul celor 9 luni ucrainenii care muncesc în România pot cere statutul de refugiat.

Iată că în acest nou context apare un concurent serios pe piața muncii, pentru cei care se aflau în căutarea unui loc de muncă, dar ezitau angajarea din diferite motive…

(Jurnal)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com