În ultima conferință de presă suținută de primarul Municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, acesta a dorit să prezinte publicului problemele cele mai importante cu care se confruntă autoritatea publică locală. Prima dintre ele a fost cea  a situației la zi a încălzirii centralizate în Municipiu.

 FOTO: Uzina Termoelectrica Giurgiu

Referitor  la  această problemă, primarul Anghelescu spunea: Ați văzut probabil acțiunile mele pe presa națională, apariții care au dus la modificarea Legii, schimbarea structurii de modificare și de acordare a compensărilor prin Ministerul Dezvoltării. Din păcate acest lucru nu s-a finalizat încă din cauza motivelor tehnice și totodată birocratice, procedurale. Am obținut însă promisiunea că pentru luna februarie voi primi 3 milioane de lei, din care am primit deja un milion și 33 de mii de lei, urmând să mai primim restul de două milioane, iar în martie vom mai primi două milioane de lei sau poate chiar trei – a precizat primarul Anghelescu.

Acest lucru ne va ajuta să fim asigurați cu încălzirea, dacă este frig afară, până aproximativ în data de 15-20 aprilie, lucru extrem de important pentru populație.Anul trecut am dat și înainte de 1 noiembrie și după 15 martie, după terminarea sezonului rece…

Primarul Municipiului a subliniat faptul că de solicitarea sa expresă de a primi bani pentru achiziționarea de gaz , de la Guvern, pentru încălzirea populației, au profitat și ceilalți primari de localități din țară, deși nimeni nu i s-a alăturat la momentul cererii sale către Executiv.

Edilul mai spunea că înainte de a primi aceste asigurări fusese atenționat că dacă nu achită gazul necesar sistemului centralizat de încălzire, marți, 1 martie, urma să fie ultima zi de funcționare a Termoelectrica.

(Jurnal)