Tunel de dezinfectare! O instalație care ar putea rezolva, ieftin, accesul în secțiile din Spitalul județean Giurgiu !

0
2213

Pentru a veni în sprijinul celor din linia întâi, la Spitalul Municipal Onești a fost montat un tunel de dezinfectare cu triplă acțiune: pulverizare, UV (Indicele radiației ultraviolete este un instrument util folosit pentru a estima cantitatea și intensitatea radiațiilor ultraviolete care ajung pe Pământ pe durata unei zile), covor umed.

Militarii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bacău au fost cei ce au montat acest tunel de dezinfectare. Cu ajutorul acestui dispozitiv, persoana care trece prin el se va putea dezinfecta atât prin pulverizarea soluției biocide, cât și cu ajutorul radiațiilor ultraviolete și a substanțelor de dezinfectare îmbibate în covorul umed. 

Tunelul a fost realizat de o echipă de oameni cu inimă mare, din care face parte și un coleg de al nostru din cadrul Gărzii de Intervenție Comănești. Siguranță salvatoriilor este primordială.” a anuntat ISUJ Bacău.

Conform declarațiilor patronului firmei producătoare, Bogdan Miron, Tunelul este destinat în primul rând spitalelor,  la accesul și ieșirea din secții. După cum declara acesta, întreaga instalație nu costă mai mult de 4.000 de lei, ceea ce o face extrem de accesibilă.

 Un astfel de tunel de dezinfecție ar putea fi o soluție și pentru Spitalul județean Giurgiu și nu numai… Dar mai întâi este nevoie ca cineva să ia legătura cu patronul din Bacău , cel care poate oferi atât configurația acestei instalații împreună cu o serie de  date tehnice cât și costurile consumabilelor ( soluții, consumabile etc).

O realizare care  poate scuti administrația spitalului județean   de grija soluțiilor de dezinsecție postate la intrări , dar mai ales de procurarea acestora, tunelul funcționând cu soluții  biocide , ieftine și la îndemâna noastră…

Vrem să precizăm că , orice efort, orice încercare, orice mijloc de luptă împotriva COVID 19 (coronavirus) în acest moment,  poate însemna multe vieți salvate .

(Jurnal)