În perioada 28 ianuarie – 4 februarie, 2022, Poliția Locală Giurgiu a verificat un număr de 222 de persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu, în diferite locații, pe raza municipiului, cu privire la respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19.

În această perioadă, un număr de 5 persoane aflate în carantină, nu au fost găsite la domiciliul declarat. Aceștia  au fost sancționați, fiecare în parte, conform art. 65, lit.h („nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor”), din Legea nr.55/15.05.2020, cu amendă în valoare de 500 lei. Menționăm că aceste persoane se aflau în carantină,  ca urmare a unor Decizii emise de D.S.P. Giurgiu.

              În această perioadă au fost constatate 36 de fapte contravenționale, 33 sancționate cu amenzi, în valoare totală de 15180 lei și 3 Avertismente scrise.  Acestea au fost aplicate pentru :

– 6 amenzi pentru deranjarea ordinii și liniștii publice (tulburarea liniștii publice prin strigăte și larmă după orele 22.00, consum de băuturi alcoolice pe domeniul public);

– 6 amenzi pentru ocuparea abuzivă a parcărilor alocate de domiciliu, precum și oprirea și staționarea neregulamentară;

–  5 amenzi pentru nerespectarea interzicerii circulației autovehiculelor cu masa >12,5t;

–  3 amenzi pentru comercializare diverse produse în locuri neautorizate și neadecvate(direct pe asfalt);

–  1 amendă pentru fumat în spații închise;

–  15 amenzi  pentru alte acte și fapte prevăzute și interzise de lege .

              În această perioadă au fost preluate un număr de 14 sesizări telefonice, prin Dispeceratul instituției, cum ar fi : alarme la instituțiile de învățământ monitorizate, blocare căi de acces, ocupare abuzivă a locurilor de parcare reședință, deținute prin abonamente, etc.

              Rugăm cetățenii municipiului Giurgiu să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare, la numerele de telefon: 0246274668 și 0372735331.

(Direcția Poliției Locale)