Trupa de teatru a copiiilor beneficiari de măsura de protecție specială din DGASPC Giurgiu, a  obținut premiul II la Festivalului Național “D-ale lui Caragiale“, ediția a VI-a.

0
1492

Dintr-o postare a Teatrului ”Tudor Vianu” Giurgiu am aflat faptul că Trupa de teatru constituită din copii beneficiari de măsura de protecție specială în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu a  obținut premiul II la secțiunea pentru copii a Festivalului Național Concurs de Teatru “D-ale lui Caragiale“, ediția a VI-a.

Conform aceleiași știri Robertina, o tânără talentată, în vârstă de doar 16 ani, aflată în plasament la Casa de tip familial „Dunării”, a fost răsplătită, la rândul ei, cu premiul pentru cea mai bună actriță.

Concursul a fost organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova și s-a desfășurat în data de 15 iunie 2023 la Ploiești, în sala “Europa“ a Consiliului Județean Prahova, acesta fiind primul an în care D.G.A.S.P.C. Giurgiu participă la acest festival național.

La acest Festival concurs au mai participat Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din județele Giurgiu, Bacău, Botoșani, Teleorman, Neamț, Suceava, Tulcea, Prahova, sector 4 București și sector 6 București.

Trupa de teatru din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu, constituită din cinci copii aflați în plasament la casele de tip familial Dunării și Soarele precum și patru copii aflați în îngrijirea asistenților maternali profesioniști au fost personaje în sceneta “Domnul Goe“. Ei s-au pregătit intens în vederea participării la acest festival și în acest sens au avut sprijinul Teatrului Tudor Vianu din Giurgiu.

Felicitări tuturor! Este un început promițător pentru Cercul de teatru constituit din copii beneficiari de măsură de protecție specială în cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu. Sceneta cu care copiii au fost la Festival va fi prezentată in perioada următoare în Centrele pentru persoane vârstnice din județ și nu numai. Am apreciat entuziasmul copiilor, încă de la citirea textului, continuând cu repetițiile, alegerea vestimentației din magazia de costume a teatrului dar și dorința lor de a se remarca și a demonstra că au talent. Mulțumesc doannei Ana Sivu Daponte, manager interimar al Teatrului Tudor Vianu, doamnei Denisa Cristescu, consilier Compartimentul Comunicare în cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu, personalului celor două case de tip familial și asistenților maternali profesioniști care s-au ocupat de asemenea în vederea obținerii acestor frumoase rezultate de către copii.

Ținând cont de faptul că a început vacanța, de necesitatea diversificării activităților recreative și de petrecere a timpului liber, Cercul de teatru va fi deschis tuturor copiilor și tinerilor aflați în plasament în cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu care doresc să își descopere și fructifice talentul actoricesc“, a declarat Valentina Loredana Dinu, director general adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

Proaspeții câștigători s-au pregătit intens în vederea participării la acest Festival, beneficiind de  sprijinul Consiliului Județean Giurgiu, al conducerii DGASPC ( Valentina Loredana Dinu – director general adjunct  și Denisa Cristescu, consilier Compartimentul Comunicare), cât și de îndrumarea  și sfaturile actriței Ana Sivu-Daponte, directorul Teatrului și nu în ultimul rând de susținerea personalului celor două case de tip familial și asistenților maternali profesioniști de aici.

(Jurnal)

Foto: DGASPC Giurgiu