Tribunalul București începe procesul împotriva lui Mario Iorgulescu, ”în lipsă”, fiul șefului LPF!

0
465

Curtea de Apel București a decis, miercuri, 5 ianuarie,  că Tribunalul București poate să înceapă procesul în lipsa lui Mario Iorgulescu, fiul fostului  fotbalist al naționalei României, președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal,  în dosarul în care acesta este acuzat de omor.

Până la această dată, Curtea de Apel urma să dezbată excepțiile invocate de avocații lui Iorgulescu și trebuia să decidă dacă dosarul urma să fie trimis înapoi procurorilor sau dacă Tribunalul București poate începe judecarea.

Iată în rândurile de mai jos, decizia instanței:

 “Contestaţie – respins – înch. 570/CO-CP/ În baza art. 425 ind. 1 alin. (7) pct. 1 lit. b) Cod procedură penală raportat la art. 347 Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, contestația formulată de inculpatul IORGULESCU GINO MARIO împotriva încheierii penale din data de 07 decembrie 2020 pronunțată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală în dosar nr. 20691/3/2020/a1. În baza art. 275 alin. (2) Cod procedură penală, obligă pe contestatorul – inculpat la plata sumei de 1.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în contestație”.  Decizia este definitivă.

Mario Iorgulescu urmează să fie judecat pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, în urma unui accident în care a murit un tânăr de 24 de ani și a lăsat orfani doi copii.

Fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal urcase la volan, susțin procurorii, nu doar băut, ci și sub influența drogurilor. Dar avocatul său spune acum că Mario nu poate face față unui proces. Miercuri a fost cerută în dosar o expertiză psihiatrică în acest sens, care ar putea fi realizată de specialiști italieni.

La doi ani de la teribilul accident în care este acuzat că a provocat moartea unui tânăr de 24 de ani, Mario Iorgulescu este încă internat în Italia. A fost trimis în judecată pentru omor acum un an, dar carabinierii care ar fi trebuit să intermedieze audierea lui măcar în regim de videoconferință au comunicat judecătorilor români că acest lucru nu este posibil.

(Jurnal)