, 29 iunie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu, la persoane bănuite de falsificare de valori străine, punere în circulaţie de valori falsificate, înşelăciune şi tăinuire”, anunţă IGPR.

Din cercetări a reieşit că, în perioada mai-iunie 2019, bănuiţii ar fi pus în circulaţie, în judeţele Dâmboviţa, Giurgiu şi Prahova, mai multe bancnote din cupiură de 100 de dolari şi 50 de euro, cu ocazia achiziţionării, de la mai multe persoane fizice, a unor autovehicule puse la vânzare în mediul online.

Persoanele bănuite ar fi identificat anunţurile de vânzare, publicate în mediul online, iar ulterior, ar fi vândut bunurile achiziţionate, la un preţ sub valoarea reală a acestora.

În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate 10 bancnote din cupiură de 100 de dolari, susceptibile a fi falsificate, 35.150 de lei, 400 de lire sterline, 21.225 de euro, 100 de dolari, un laptop, 3 telefoane mobile şi componente electronice ale unor dispozitive de skimming.

Pe parcursul zilei de marţi, 29 iunie, 3 persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa pentru audieri, în rândul căreia se afla și una din județul Giurgiu.

Faţă de toți aceștia  a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca miercuri, 30 iunie, să fie prezentate unui judecător în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

(Jurnal)