Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra unor mijloace de transport, cantitatea de 64.100 kilograme deşeuri din pilitură de fier, dar și un cetățean străin, care a încercat să intre ilegal în România, ascuns în compartimentul marfă al unui ansamblu rutier care transporta glucoză.

Purtătorul de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu, subcomisarul de poliție Butoi Iuliana comunică: „În ziua de 06.07.2021, în intervalul orar 10.25 – 10.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controale specifice asupra unor ansambluri rutiere, conduse de cetăţeni bulgari, cu vârste cuprinse între 40 şi 60 de ani. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din pilitură de fier.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor sus menţionate, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu de pe raza judeţului Giurgiu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că cele trei autocamioane transportau cantităţile de 20.800, 21.500, respectiv 21.800 de kilograme deşeuri din pilitură de fier, pentru care şoferii au prezentat documente de transfer incomplete. Deşeurile au fost încărcate din Bulgaria, destinaţia fiind o firmă de pe teritoriul României.

În cauză, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijloacele de transport sus – menţionate și încărcătura”

Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, „în data de 06.07.2021, orele 10.15, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean turc, în vârstă de 31 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, glucoză din Turcia, pentru o societate din România.

Procedând la verificarea exterioară a mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că şnurul asigurator era tăiat.

Astfel, colegii noștri au efectuat un control amănunţit asupra autocamionului, ocazie cu care au descoperit, în compartimentul marfă, o persoană de sex masculin.

La cercetări a rezultat faptul că persoana depistată, în vârstă de 27 ani este din Siria. Acesta a declarat poliţiştilor că intenţiona să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, şoferul, persoana depistată şi mijlocul de transport, au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun” – comunică același purtător de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu.

(Jurnal)