Transportatorii, în vizorul polițiștilor de la Rutieră

0
576

Autobuze, microbuze, precum și alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri vor fi oprite pentru control, în aceste zile, de polițiștii rutieri din Giurgiu. Activitățile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale UE.

”Pe parcursul săptămânii 22 – 28 iulie, Direcția Rutieră a Poliției Române va coordona, la nivel național, o nouă acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Acțiunea se va desfășura conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL)”, a precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, comisar-șef Marian Popescu, șeful Serviciului de Poliție Rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu.

În cele 7 zile, controalele polițiștilor vor avea în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.De asemenea, se vor face verificări și cu aparatele Dragger (pentru detectarea concentrației de alcool în aerul expirat) sau DrugTEST (pentru detectarea consumului de substanțe psihoactive).

„Șoferii trebuie să înțeleagă un lucru: noi nu ne dorim să sancționăm, ci să prevenim! Folosirea acestor aparate, precum și prezența noastră pe șoselele din județ, nu este o vânătoare pentru a sancționa, ci o muncă de prevenire!”, a mai ținut să precizeze comisar-șef Marian Popescu.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

(Jurnal)