s1.ziareromania.roPolițiștii de fontieră și vameşii se aşteaptă ca în zilele următoare, traficul să se intensifice. În plus, de curând a intrat în vigoare şi o măsură impusă de Uniunea Europeană care presupune controale mai riguroase. Deocamdată însă  nu au apărut probleme…

De exemplu, joi dimineață, în Vama Giurgiu, doar pe benzile pentru TIR-uri s-au format cozi. Din cauza unei schimbări recente a legislaţiei din Bulgaria, taxa de drum nu mai poate fi plătită decât în vamă. Iar pentru cei care achită cu cardul, există un singur ghişeu. De aceea, zilele trecute sau fost cozi de TIR-uri de 6-7 kilometri.

La benzile pentru autoturisme nu au apărut probleme.  Polițiștii de frontieră verifică documentele de călătorie ale tuturor persoanelor şi consultă mai multe baze de date :  Sistemul de inforămaţii Schengen, baza de date a Interpolului privind documentele de călătorie furate sau pierdute şi bazele de date naţionale.

În ultimele zile au intrat sau au ieșit din țară cu 30% mai multe persoane decât într-o perioadă obișnuită. În continuare se așteaptă ca numărul persoanelor ce trec prin frontiera Giurgiu să crească .

(Jurnal)