Trafic intens în ultimele 24 de ore, la intrarea în țară: aproape 26.000 de persoane! Câte au ieșit…

0
98

În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au efectuat formalităţi de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în țară aproximativ 900 de camioane, 7.400 de autoturisme și 25.800 de persoane, iar pe sensul de ieșire din țară aproximativ 700 de camioane, 8.000 de autoturisme și 26.900 de  persoane. Multe probabil din acștia  întorși în țară  pentru a sărbători ziua de Sfântă Mărie…

La momentul actual, traficul prin PTF Giurgiu la turisme se desfăşoară pe câte 3 artere de circulație, pe sensul de intrare în țară și pe  câte 5 artere de circulație, pe sensul de ieșire din țară.

Pentru autocamioane, traficul prin PTF Giurgiu se desfășoară pe câte 4 artere de circulație, pe sensul de intrare în țară și pe câte 5 artere de circulație, pe sensul de ieșire din țară.

Media timpului de așteptare înregistrată este mai ridicată, față de valorile normale, pe sensul de ieșire din țară, atât la turisme cât și la camioane.

Acești timpi ridicați de așteptare sunt determinați de numărul mare de persoane și mijloace de transport prezente pentru tranzit, într-un timp foarte scurt.

         La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.

         Pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate arterele de control și numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor.

Pentru a preîntâmpina supraaglomerarea P.T.F. Giurgiu, facem următoarele recomandări persoanelor care doresc să tranziteze prin acest punct de trecere a frontierei:

  • să consulte aplicația Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei; această aplicație ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic mai scăzute;

Reamintim că la granița cu Bulgaria sunt operaţionale 10 puncte de trecere a frontierei, după cum urmează: PTF Vama Veche, PTF Negru-Vodă, PTF Dobromir, PTF Lipniţa, PTF Ostrov, PTF Călăraşi, PTF Zimnicea, PTF Turnu-Măgurele, PTF Calafat, PTF Giurgiu;

  • să apeleze numărul unic de telefon al Poliției de Frontieră Române 021.9590 sau să se consulte site-ul politiadefrontiera.ro, secțiunea condiții de călătorie, pentru informații suplimentare privind condițiile de călătorie, procedura și actele necesare tranzitării frontierei.

 (Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu – Subinsp. de poliție Raluca DUMITRACHE)