Deși este considerat un județ sărac, Giurgiu contrazice această afirmație atunci când  vine vorba despre autoturismele de lux, mai ales cele ce își fac prezența pe străzile Municipiului Giurgiu.

Dacă veți ieși seara, sau în cel mai bun caz, la sfârșit de săptămână și veți încerca să evaluați starea socială a cetățenilor Municipiului nostru, în funcție de autoturismul pe care îl conduc,  veți constata că Giurgiu, oraș de bugetari, stă extrem de bine la acest capitol.

Fără exagerare, în numai 20 de minute, la ora 21.00, așezat pe o bancă din parcul Reginei Maria (vis a vis de Turnul Ceasornicului), am numărat circa 20 de Mercedesuri și o droaie de mașini de generație nouă din cele mai apreciate mărci de pe piața auto.

În aproape o oră, cât a durat introspecția noastră jurnalistică, nu am văzut țipenie de Dacii, cu excepția câtorva Duster-uri.

Iată de ce apariția, zilele trecute, pe o străduță a Municipiului, a unui Hummer pentru evenimente, nu a mai constituit pentru nimeni o surpriză, ci doar o confirmare a realității că ”Giurgiu este un oraș sărac cu oameni bogați!”

Din această sintagmă vom face abstracție de sărmanii pensionari, ce continuă să se lupte cu inegalitățile unui sistem care nu găsește o soluție pentru a le oferi o viață decentă, după atât de multe decenii de trudă.

(City Zen)