Blackjack este de departe cel mai popular joc pe care îl poți juca la o masă în cazinou. Este disponibil atât în sălile de joc terestre cât și în cele online, și este preferatul tuturor pentru că este ușor de învățat și oferă cele mai mari șanse de a bate casa și de a câștiga. Iată cele mai importante lucruri de știut despre acest joc:

Se mai numește și 21

Blackjack este jocul american dintr-o întreagă familie de jocuri asemănătoare, care include jocul britanic numit Pontoon și cel franțuzesc cunoscut sub numele de Vingt-et-Un (21 în franceză).

Există mai multe variante ale jocului

Jocuri precum Blackjack sunt îndrăgite și practicate pe tot globul și includ 21 spaniol, Blackjack în stil Las Vegas, Blackjack dublu atac, Super Fun 21 și multe altele. Multe din aceste variante sunt disponibile online, dar dacă ești începător se recomandă să începi cu varianta clasică de Blackjack la Unibet.

Durează câteva minute să înveți regulile

Din acest motiv Blackjack atrage majoritatea începătorilor, deoarece este atât de simplu și de atractiv încât îl vei învăța rapid și nici nu va trebui să fii 100% atent la joc tot timpul. Dacă vrei să te recreezi și nu să simți că începe să ți se învârtă capul de oboseală, Blackjack este exact ce îți trebuie.

Este distractiv

Mulți oameni merg la cazino în primul rând pentru socializare, și o masă la care se joacă Blackjack are toate șansele să se transforme într-o adevărată petrecere. Toată lumea joacă împotriva casei, așa că e mai ușor să te distrezi cu restul jucătorilor când sunteți în aceeași echipă.

Este important să înveți strategia de bază

Și nu trebuie să fii un matematician înnăscut ca să înțelegi cum merg lucrurile; secretul este împărțirea perechilor sau ceea ce se numește să dai split la anumite perechi în funcție de ce carte are dealerul.

Poți juca în avantaj

Jucătorii cu avantaj au apărut la mesele de blackjack încă din anii 60, iar strategia lor implică utilizarea unui număr mai mare de abilități și tactici, precum memorie foarte bună, observare atentă și teoria computației. Cei care devin experți în Blackjack pot ajunge pe lista neagră a cazinourilor din cauza avantajului imens pe care ajung să îl aibă pe termen lung.

Acțiunile celorlalți nu te afectează pe tine

Ceea ce fac alți jucători nu influențează șansele tale de câștig. Doar cărțile care pică și pe care aceștia le iau sau nu contează în rezultatul jocului, așadar nu are rost să te superi pe nimeni dacă nu câștigi.

Există un cod de maniere de urmat la masa de Blackjack

Ca orice joc care implică socializare și contact cu alți jucători, și Blackjack are propria-i etichetă de urmat și obiceiuri de joc pe care trebuie să le respecți dacă vrei să te integrezi. De exemplu, atunci când pariezi, nu ai voie să atingi jetoanele din caseta de pariuri până când nu se termină mâna respectivă.

Blackjack atrage toate tipurile de jucători, de la novici la avansați, și va rămâne cu siguranță un joc extrem de popular în cazinouri și pe site-urile de jocuri de noroc online.