Peste 350 de spitale au fost monitorizate vreme de şapte luni, iar pacienţii unora dintre ele au recunoscut că li s-au cerut bani sau atenţii. Cele mai multe cazuri au fost semnalate în spitale cu mulţi pacienţi din Capitală, dar şi din Brăila, Prahova sau Botoşani.

Spitalul Universitar din Bucureşti apare primul în acest top. Concret, 153 de pacienţi ai unităţii medicale au spus că medicii ori asistentele le-au cerut bani sau atenţii. Iar asta doar în primele şapte luni ale acestui an.

Cei 153 de pacienţi ar însemna mai puţin de 0,2% din numărul bolnavilor internaţi în perioada ianuarie-iulie, spun oficialii Spitalului Universitar. Ca atare, aceştia susţin că „solicitarea de bani sau atenţii de către personalul medical nu este un fenomen reprezentantiv pentru spital″.

În topul spitalelor unde a fost semnalată mita se afla spitale de urgenţă din Bucureşti, alături de alte unităţi medicale din Brăila, Prahova şi Botoşani. Cazuri sunt însă peste tot în ţară. Pe la colţuri, pe coridoare, mita este un subiect viu de discuţie.

Sursa PROTV