Tone de nisip și sare folosite în primele zile de iarnă din municipiu

0
1384

Codul galben de ninsori și viscol, urmat de perioada de temperaturi extrem de scăzute înregistrate în ultima perioadă, au scos pe străzile municipiului toate utilajele și tot efectivul de angajați ai  Giurgiu Servicii Publice (GSP).

După cum ne preciza directorul GSP, Adrian Răcaru, circa o sută de tone de nisip și 50 de tone de sare au fost folosite pentru împrăștierea pe străzile din municipiu.

„Am acționat cu cei 95 de angajați, astfel că la acest moment avem rezolvată tot ceea ce înseamnă urgența I. Din păcate, temperaturile extrem de scăzute, ceața și chiciura ne-au împiedicat să definitivăm și restul orașului. Noi am dat inclusiv pe trotuare cu sare, dar, pentru a da randament, temperatura trebuie să fie undeva, între 0 și 4 grade, ori noi am avut numai temperaturi negative, astfel că sarea nu a putut lucra. Încercăm să rezolvăm problema trotuarelor manual, cu angajați care să intervină să spargă gheața cu lopețile, dar vă dați seama că este destul de dificil”, spunea Adrian Răcaru.

În privința iluminatului public din municipiu, directorul GSP declara, pentru „Junal giurgiuvean”, că la acest moment mai mult de 80% dintre instalații sunt deja conectate la energie electrică, urmând ca, în scurt timp, să se rezolve și restul. De asemenea, se lucrează la remedierea problemelor la iluminat, apărute ca urmare a zăpezii, viscolului și căderilor de chiciură, astfel că, în scurt timp, inconvenientul legat de lipsa iluminatului stradal în anumite zone ale municipiului va fi doar o amintire, a mai precizat Adrian Răcaru.

(A.L.)