Care este gradul de ocupare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu

0
218

Neurologia, cea mai solicitată secţie!

Odată cu sezonul rece, apar şi primele cazuri de boli cronice acutizate, dar, mai ales, al celor care, din lipsă de căldură acasă, preferă să vină spre Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru internare. Numai că, în ultima perioadă, SJU nu mai este „locul de cazare temporară” a ipohondrilor, ci a revenit la statutul său de unitate spitalicească.

Cu toate acestea, după cum ne preciza, în cadrul unei discuţii, purtătorul de cuvânt al SJU Giurgiu, dr. Bogdan Samoilă, gradele de ocupare ale unor secţii se apropie de maxim.

„Avem secţii în care cu greu se mai poate găsi un pat pentru persoanele care necesită internare, şi asta tocmai pentru că mulţi dintre pacienţii cu afecţiuni cronice destul de grave s-au prezentat la Urgenţă (n.r. – Unitatea de Primiri Urgenţe) cu acutizarea acestor afecţiuni. Vorbim aici despre secţiile Interne, unde gradul de ocupare este de 92%, Cardiologie – 90% grad de ocupare şi, nu în ultimul rând, Neurologia, unde gradul este de 98%!”, a mai precizat dr. Bogdan Samoilă.

(Ana L.)