Toma Petcu : ”Speram ca PNL Giurgiu să obțină un scor și mai mic!”

0
216

Petcu-TomaConferința de presă organizată de ALDE Giurgiu vineri, 10 iunie, a constituit un prilej al copreședintelui formațiunii, Toma Petcu, de a felicita echipa de campanie, alegătorii, dar și pe câștigătorii alegerilor locale din data de 5 iunie. 

Mulțumesc colegilor care s-au implicat atât de intens în această campanie, tuturor cetățenilor care ne-au oferit votul lor de încredere, dar și celor care au avut intenția să ne voteze, dar, din diverse motive, nu au făcut-o. Le mulțumim și le promitem că în perioada următoare ne vom strădui să-i convingem să ne aleagă. De asemenea, vreau să felicit câștigătorii, pentru că așa este corect și vreau să le transmit domnilor din PNL că speram să obțină un scor și mai mic, a declarat Toma Petcu.

Totodată, acesta a prezentat, în mod oficial, rezultatele obținute de ALDE Giurgiu la nivel municipal și județean, în urma alegerilor locale: La nivel de Primărie, domnul Vladu Alexandru a obținut 14, 4%, ceea ce înseamnă, pentru municipiu – reședință de județ – primul scor la nivel național pentru ALDE. La Consiliul Local, ALDE are un scor de 12,2%, iar pentru Consiliul Județean un procentaj de 12,56. La nivel de primari pe comune, ALDE a obținut un scor de 12,10%, iar pentru consiliile județene – 9,61%, ceea ce înseamnă poziția a patra la nivel național. ALDE Giurgiu a obținut trei primării – este vorba despre continuare mandatului domnului Eugen Șoavă la Malu, despre comuna Daia – domnul Șerban Adrian Florin, un primar tânăr și foarte bine pregătit și despre Vânătorii Mici, unde domnul Aurel Simion, un om de excepție, a dovedit că este dorit de electorat. Sunt convins că în aceste trei primării câștigate vom avea și viceprimari și, de asemenea, este posibil ca în alte patru localități (Vedea, Slobozia, Frătești și Gostinari), să avem alți patru viceprimari 

Referindu-se la planurile politice de viitor ale formațiunii pe care o reprezintă, în special din perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă, Toma Petcu a precizat: Ne-am dorit să fim prima organizație, nu am reușit acest lucru, de aceea suntem nemulțumiți, însă trebuie să ținem cont că electoratul ALDE încă se construiește și sperăm ca prin multă muncă să-l consolidăm cât mai repede, astfel încât la alegerile din toamnă ALDE să aibă un cuvânt de spus. 

(Jurnal)