Toma Petcu, dezminte: ”Fostul primar al comunei Floreşti Stoeneşti, Costel Dumitru, nu a fost niciodată membru ALDE!”

0
370

toma-petcu-1Cu prilejul conferinţei de presă din data de 23 septembrie, copreşedintele ALDE Giurgiu, Toma Petcu, a dorit să lămurească aşa-zisa trecere a fostului primar din comuna Floreşti Stoeneşti, Costel Dumitru, împreună cu întreaga organizaţie ALDE de aici, în rândurile liberalilor:

Am citit de curând în presă că domnii de la PNL s-au lăudat într-o conferinţă că organizaţia ALDE Floreşti Stoeneşti ar fi trecut la PNL. Deşi nu îmi place să mă angrenez în polemici cu competitorii mei politici, lucrurile care s-au spus în acea conferinţă de presă nu sunt corecte. Domnul Costel Dumitru, care este şi va rămâne prietenul meu, nu a fost niciodată membru ALDE, nici la Giurgiu, nici la Floreşti Stoeneşti, nu a fost pe lista de candidaţi la Consiliul Local de la Floreşti Stoeneşti şi, mai mult decât atât, niciun candidat din lista noastră de consilieri locali nu l-a urmat în PNL. Că sunt alţi cetăţeni din localitate – prieteni, adepţi – care îl urmează pe domnul Costel Dumitru în această trecere, este altceva şi nu reprezintă asta o problemă. Nu vreau să comentez mai mult, vă spun doar că ultima adeziune semnată de Costel Dumitru, în conformitate cu OG 55, a fost la PSD. De ce a ţinut să spună că pleacă de la ALDE la PNL, probabil că e o chestiune de raţiune politică electorală, a declarat Toma Petcu.

De asemenea  acesta a precizat că există posibilitatea unor plecări individuale de la ALDE către alte partide, cauzate de anumite nemulţumiri inerente ce pot apărea ca urmarea a unor decizii luate la nivelul oraganizaţiei: Este un lucru pe care ni-l asumăm, face parte din politică, însă toţi trebuie să înţelegem că dacă suntem în echipă, nu putem negocia totul pentru o singură persoană, a mai spus copreşedintele ALDE Giurgiu.

Teodora NICOLAU